Achter de Gevel

Labels: | 0 reacties»

Voor onze radioreportage hebben we uiteindelijk De Gouden Ram uitgekozen.
Ons eerste idee was om er een soort Trinny en Susannah op de radio van te maken. Rutger en ik zouden naar een trouwfeest gaan, en ik moest nog juwelen hebben voor bij mijn kleedje.

We zaten naar ons gevoel helemaal goed. Een origneel idee, de eigenaars van De Gouden Ram die direct wilden meewerken, en een ongelooflijk leuk interview. De dame die ons geholpen had, had de verschillende kleuren en materialen heel levendig beschreven zonder dat we daar naar moesten vragen.
Maar dan kwamen we bij mijnheer Vlecken, die ons workshop radio geeft. Hij vond ons idee helemaal niet zo goed, en zag onze reportage niet zitten. We moesten het veel breder zien.

Koppig als we zijn, weigerden we ons interview, waar we zo veel tijd in gestoken hadden, zomaar weg te gooien. We besloten om nog eens te kijken of we er niks anders mee konden aanvangen.

En zo werd Achter de Gevel geboren. Een wekelijks rubriekje op de radio waarin we op zoek gaan naar plaatsen met leuke of speciale gevels. Overal waar we komen, pikken we er de meest opvallende geven uit. In dat gebouw gaan we eens binnen een kijkje nemen.

Waarom de gevel van De Gouden Ram zo speciaal is? Door de kleur! Zalmroze met bloemen in bladgoud. Een gevel die dus echt opvalt in een straat met vooral beige gevels.


Saskia Celis

0 Responses to "Achter de Gevel" (Leave A Comment)