Quotejes filmen op het Steenplein

Labels: | 0 reacties»

Voor de workshop tv kregen we de opdracht om 3 quotes te gaan filmen op ons pleintje. Leuk, gemakkelijk, en direct gemaakt was onze eerste gedachte. Maar de realiteit bleek toch even anders.

We gingen op zoek naar mensen die het verhaal van de Lange Wapper kenden. We hadden postgevat aan het standbeeld van deze Antwerpse legende, en spraken willekeurig mensen aan met de vraag of ze voor een schoolopdracht kort een vraagje voor de camera wilden beantwoorden.

Veel mensen weigerden ronduit om iets te zeggen. Zelfs als we uitlegden dat dit nooit uitgezonden zou worden, bleef hun cameravrees te groot. Andere mensen spraken dan weer geen woord Nederelands of Engels. De paar mensen die toch wilden helpen, wisten niet wie of wat de Lange Wapper is.

Één man gaf enkele Australiërs een rondleiding door Antwerpen, en dacht dat hij het verhaal wel kende. Maar de arme man verwarde de legende van de Lange Wapper met die van Brabo. Vriendelijk las we zijn, hebben we hem dan ook op zijn fout gewezen en hem het juiste verhaal verteld. Uiteindelijk konden we een stadsgids voor onze camera strikken, die ons wel het juiste verhaal kon vertellen.

Leuk detail: aan de kaaimuur hangen verschillende platen met tekst op. Op één van die platen staat de volledige legende van de Lange Wapper.


Saskia Celis

0 Responses to "Quotejes filmen op het Steenplein" (Leave A Comment)