Het Etnografisch Museum

Labels: | 0 reacties»

De sleutel tot een goede reportage is research, research en nog eens research. Dat hadden ik, Ria en Saskia toch in gedachten toen we naar het Etnografisch Museum gingen op de Suikerrui.

Tijdens onze eerste redactievergadering raakten we er maar niet uit: wat gingen we doen voor onze radioreportage? Een mogelijk antwoord hierop zou het Etnografisch Museum geweest zijn, maar dan moesten we het eerst wel eens gezien hebben. We voegden de daad bij het woord en sprongen er binnen.

De eerste indruk van het Etnografish Museum? Leegte. Er was geen kat te bespeuren in het museum tot we aan de bovenste verdieping kwamen. Op die bovenste verdieping liep een tentoonstelling over de Icunaindianen, waarover eerder al een bericht op deze blog. Daar leidde een gids een groepje mensen rond.

Enfin, naast de mooie schatten van het museum hadden we ook mensen gevonden. Én een gids, wat natuurlijk handig kan zijn voor een radioreportage. Maar over het algemeen valt er misschien te weinig te zeggen over dit museum en al zeker te horen. Ons besluit was dan ook: als er in de nabije toekomst geen interessante tentoonstelling komt in dit museum, zullen we dit niet gebruiken voor de radioreportage.

De zoektocht gaat verder...


Rutger Gaumann

0 Responses to "Het Etnografisch Museum" (Leave A Comment)