Van meisje naar vrouw

Labels: | 0 reacties»

Foto: Etnografisch Museum


Het Etnografisch Museum aan de Suikerrui staat in de krokusvakantie in het teken van vrouwelijkheid. Hoe evolueert een meisje naar een jonge vrouw? En wat kan ze leren van haar moeder en grootmoeder?

Het Etnografisch Museum nodigt alle vrouwen vanaf tien jaar uit om antwoorden te geven op deze vrouwen. Dochters kunnen zondag 22 februari luisteren naar de ervaringen van vrouwen. Moeders en grootmoeders vertellen daarbij hun eigen verhaal aan de jonge vrouwen-in-wording.

De Ticuna Indianen hebben een eigen ritueel om de evolutie van meisje naar vrouw te vieren. Tijdens 'het feest van het nieuwe meisje' dragen de Indianen maskerpakken en verentooien. Wat het feest precies inhoudt en hoe je een echt maskerpak kan maken, leren kinderen tussen acht en twaalf jaar dinsdag 24 februari in het Etnografisch Museum.

Om deel te nemen aan de activiteiten kun je reserveren via Prospekta (tel 03 203 95 85). De kosten zijn acht euro voor de (groot)moeder-dochterdag en zestien euro voor het maskerfeest. Beide activiteiten beginnen om 10.00 uur.


Ria van Meir

0 Responses to "Van meisje naar vrouw" (Leave A Comment)