Reuzenrad op kaaien stopt met draaien

Labels: | 0 reacties»

La Roue De Paris

Het reuzenrad op de Scheldekaaien moet weg uit Antwerpen. Het plan om het rad permanent in Antwerpen te plaatsen, valt dus in duigen. La Roue de Paris wordt deze week afgebroken en zal pas volgend jaar weer in Antwerpen staan.

Sinds de voorbije kerstperiode draaide La Roue de Paris, het grootste transporteerbare reuzenrad van Europa, op volle toeren op de Scheldekaaien, tussen de Suikerrui en het Steenplein. De vergunning voor het rad liep af op 31 januari, maar de afbraak liep wat vertraging op.

De eigenaar hoopte dat zijn rad permanent in Antwerpen kon blijven staan, maar daarvoor moest een aanvraag worden ingediend. Daarvoor is het nu te laat. De verwerking van zo’n aanvraag duurt lang en het rad moet spoedig vertrekken uit Antwerpen. Pas volgend jaar zou het rad terug in Antwerpen staan en dan misschien permanent want de eigenaar zou dan wel een aanvraag indienen.

La Roue de Paris werd gebouwd naar aanleiding van de millenniumviering in Parijs en is met zijn 60 meter hoogte het hoogste transporteerbare reuzenrad van Europa.


Rutger Gaumann

0 Responses to "Reuzenrad op kaaien stopt met draaien" (Leave A Comment)